Acasă » Articole » Stiai ca...

Tamarindul

Dulce si acrisor in acelasi timp ,tamarind este unul dintre cele mai populare fructe-condiment utilizate in Asia de Sud.In scop medicinal. poate fi folosit pentru constipatie, tulburari digestive, probleme hepato-biliare,sau raceala si febra.Este util femeilor insarcinate care au greturi si copiilor afectati de virmi intestinali.

Fructele de tamarind contin acid tartric, un antioxidant puternic care protejeaza organismul de radicalii liberi si foarte multe fitochimicale volatile, precum limonen, geraniol, acid cinamic sau salicilat de metil.Acest condiment pretuit peste tot in lume este o sursa neasteptata de minerale si vitamine importante, precum fier,calciu,zinc,magneziu potasiu si cupru.

Tamarind este bogat in multe vitamine vitale pentru sanatate:VitaminaB1,Vitamina B2,Vitamina B6,Vitamina B9,Vitamina A si Vitamina C.O mare parte din aceste vitamine joaca roluri de antioxidanti si sunt implicate in metabolismul enzimtic al corpului.

Studiile au dovedit ca tamarindul este benefic pentru urmatoarele terapii:

-Dureri de cap

-Diaree,constipatie

-Dizenterie

-Infectii parazitare

-Febra si raceala

-Boli de ochi

-Inflamatii

-Gonoree

-Cancer pancreatic.

In alimente si bauturi, tamarindul este folosit ca aroma, mai ales in preparatele de origine asiatica, precum este renumitul curry.Bucatarii din intreaga lume adauga pulpa acestui fruct tropical la o varietate de preparate:sosuri,marinade,salate,cartofi prajiti,bauturi racoroase de vara sau dulciuri.Fructele de tamarind se pot transforma usor intr-o pasta, la fel ca si curmalele

Cu ani in urma,  femeile thailandeze aplicau pasta fructului  pe fata pentru a obtine o piele catifelata ce le oferea un aspect mai tanar - datorita cantitatatii mari de AHA pe care o contine.

Tamarindul este un exfoliant natural foarte bun.

 

Categorie: Stiai ca... | Adăugat de: QuinQuin (2014-07-27)
Vizualizări: 337 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
More info


    contact
      oriental_market@yahoo.com